Urządzenia i Akcesoria
Oster-Challah-Nest mit Sesam und Ei
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 Scheiben
Składniki
Challah-Teig
-
Wasser450 g
-
Zucker100 g
-
frische Hefe10 g
-
Ei1
-
Mehl850 g
-
Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Salz20 g
Fertigstellung
-
Milch2 EL
-
Honig1 EL
-
Sesam60 g
-
Eier gefärbt5
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
408 mg
Białko
7 g
Kalorie
1081 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Häschen, hüpf!
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Volle Kanne Vollkorn-Brot
21 godz.
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2 godz.
Koeksisters (Süße Zöpfe)
3 godz.
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Bienenstich
2 godz. 40 min
Gruselkürbisse
1 godz. 40 min
Honigbären-Muffins
1 godz. 50 min
Gefleckte Schokoladenwaffeln
45 min
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Hayas Sauerteigbrot
20 godz.
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min