Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive vierge extra et un supplément pour huiler
- 425 g d'eau et 1 c. à thé pour badigeonner
- 140 g de levain de blé aux pommes, rafraîchi (voir Conseil)
- 15 g de sucre
- 310 g de farine à pain et un supplément pour fariner
- 45 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à thé de sel
- ½ citron, jus uniquement
- 1 œuf de gros calibre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 668.2 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 236 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux baies et au limoncello
Brak ocen
Compote de pommes
20 Min
Beurre végane à l'aquafaba
2 Std. 25 Min
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13h 20 min
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8 Std. 30 Min
Barres de céréales (Ben) Métrique
1 Std. 10 Min
Confiture d’amélanches
35min
Pâté chinois
1 Std. 30 Min
Chaudrée de palourdes (Clam Chowder)
55 min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 min
Petits pains mollets
2h 15min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min