Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'amandes
- 150 g de sucre brun
- 6 jaunes d'oeufs
- 70 - 80 g de tahini
- 270 g de lait
- 1 gousse de vanille, les grains uniquement
- 2 pincées de sel
- 550 g de crème, min. 30% M.G.
- 200 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 40 g d'huile de noix de coco
- 20 g de miel
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411.3 kJ / 337.3 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaufrettes roulées farcies (Marquesitas)
1 godz. 15 min
Jardin de Pâques
2 godz. 25 min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6h
Moutarde aux figues
25min
Liqueur aux herbes
169 Std.
Brittle de noix
1h 30min
Salade de crudités
10min
Sucettes de glace à la pastèque
8 godz. 15 min
Salade de carottes et crackers au sésame
1 godz.
Biscuits citronnés
1h 45min
Pâtisseries méditerranéennes
Nessuna valutazione
Bonbons gélifiés au citron et au gingembre
25h 20min