Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes
TM6

Glace sur bâtonnet au tahini et aux amandes

(Brak ocen)

Składniki

  • 80 g d'amandes
  • 150 g de sucre brun
  • 6 jaunes d'oeufs
  • 70 - 80 g de tahini
  • 270 g de lait
  • 1 gousse de vanille, les grains uniquement
  • 2 pincées de sel
  • 550 g de crème, min. 30% M.G.
  • 200 g de chocolat noir 70%, en morceaux
  • 40 g d'huile de noix de coco
  • 20 g de miel
  • ½ c. à café de sel

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1411.3 kJ / 337.3 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
19.8 g
Tłuszcz
27.4 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Błonnik
2.3 g
Sód
125 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy