Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande

Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions

Składniki

La boisson végétale aux fruits secs
  • 250 g de fruits à coque variés et entiers (amandes, noisettes, cacahuètes, noix de cajou, par ex.)
  • 1500 g d'eau
  • 5 - 10 gouttes de jus de citron
  • 1 pincée de gros sel
  • 40 g de miel
Le crumble aux agrumes et à la lavande
  • 150 g de pain dur coupé en morceaux
  • 1 orange
  • 20 g d'huile d'olive
  • 20 g de miel
  • 1 c. à café de lavande
  • ½ zeste de citron râpé
La crème glacée
  • 250 g de crème de coco
  • 4 œufs
  • 1 c. à café de gomme de guar (voir "Conseil(s)")
  • 150 g de miel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 389 kcal / 1627.6 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 121.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...