Wersje kompatybilne
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La boisson végétale aux fruits secs
- 250 g de fruits à coque variés et entiers (amandes, noisettes, cacahuètes, noix de cajou, par ex.)
- 1500 g d'eau
- 5 - 10 gouttes de jus de citron
- 1 pincée de gros sel
- 40 g de miel
Le crumble aux agrumes et à la lavande
- 150 g de pain dur, coupé en morceaux
- 1 orange
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de miel
- 1 c. à café de lavande
- ½ zeste de citron râpé
La crème glacée
- 250 g de crème de coco
- 4 œufs
- 1 c. à café de gomme de guar (voir "Conseil(s)")
- 150 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1627.6 kJ / 389 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 121.2 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Yaourts maison
11h 30min
Pâte à pizza
1h
Granité de melon
4 Std.
Haricots blancs Cuisson lente
14h 40 min
Glace mangue-Passion
12 godz.
Mélange d'épices pour pain d'épices
5min
Sorbet fraise, pastèque et cerise
12 Std. 5 Min
Fajitas aux restes de poulet
1 Std. 20 Min
Pain de campagne au levain
28h 10min
Achards de légumes
40 min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min