![Focaccia con pomodori ciliegino Focaccia con pomodori ciliegino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2893a71f3b87649b01197eec871cbf32/Derivates/5eb038a2bdb70a2352c3c86ad81da5bfb43565af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- di olio extravergine di oliva per ungere
- 260 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere -
½
cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
lub 1 bustina di lievito secco - 500 g di farina
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura e finitura
- farina q.b. per spianare
-
200
g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
lub 200 g di olive, di qualsiasi varietà, denocciolate - 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 458 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di marmellata
1u. 10min
Torta salata alle verdure
1h
Petto di pollo al Metaxa
1h
Tiramisù
5h 20min
Torta di mele
Brak ocen
Pizza Margherita
2h
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Torta allo yogurt
1u. 40min
Gratin di patate
1u. 10min
Focaccia con pomodori
40min
Contorno di zucchine
30min