Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 50 g cebola
- 800 g água
- 650 g batata cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 400 g lombos de salmão s/ pele
- 20 g maionese
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de gengibre em pó
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 30 g pão ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1125.1 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 132.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de pescada e batata-doce
1 Std.
Arroz de pescada com alho-francês
35 min
Empadão de peixe
1 Std.
Curgete à Parmegiana
45 Min
Tarte de feta e espinafres
40 Min
Empadão de peru com batata-doce
1h 50min
Rolo de peru com cogumelos
50 Min
Almôndegas de frango e ervas
35 min
Gratinado de salmão e legumes
50 Min
Almôndegas de peru cremosas
45 Min
Empadão de brócolos com peixe
1 godz. 35 min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min