Beef Rendang
TM6 TM5 TM31

Beef Rendang

(Brak ocen)

Składniki

  • 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
  • 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
  • ½ tsp ground star anise
  • 50 g fresh grated coconut
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground cloves
  • 500 g coconut milk
  • 3 turmeric leaves, cut in 10 cm length
  • 20 g palm sugar
  • 1 tsp salt
  • 800 g beef tenderloin, cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
  • 4 fresh salam leaves
  • 7 fresh kaffir lime leaves

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
7823 kJ / 1870 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
194 g
Tłuszcz nasycony
105 g
Błonnik
3 g
Sód
644 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy