Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- ½ tsp ground star anise
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 500 g coconut milk
- 3 turmeric leaves, cut in 10 cm length
- 20 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 800 g beef tenderloin, cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
- 4 fresh salam leaves
- 7 fresh kaffir lime leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7823 kJ / 1870 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 194 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 644 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Air Katira (Katira Drink)
10 min
Indonesian green spice paste
40min
Douhua (savoury bean curd)
10h 25 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
Brak ocen
Stir Fried Potato Shreds
Brak ocen
Balinese Betutu Chicken
5 Std. 35 Min
Prawn Laksa
Brak ocen
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Beignets
3h
Sarsi Cordial
50min
German Cookies
1h 10min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2u. 40min