Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- ½ tsp ground star anise
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 500 g coconut milk
- 3 turmeric leaves, cut in 10 cm length
- 20 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 800 g beef tenderloin, cut into pieces (5 cm x 5 cmx 2 cm)
- 4 fresh salam leaves
- 7 fresh kaffir lime leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7823 kJ / 1870 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 194 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 644 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
Brak ocen
Fermented Onions (with Cutter)
72h 30 min
Gluten Free Pancakes and Waffles
45min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Roasted Red Pepper and Caramelised Onion Croquettes
1h 30min
Arabian spice mix
5 min
Gluten free baking powder
5 min
Paleo sandwich bread
1h 30min
Gluten free self-raising flour
10 min
Gluten free flour mix
10 min
Soft and Cheesy Pita Bread
30min