![Sichuan Chilli Oil Sichuan Chilli Oil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd21ffb0-1536-4d8c-b0c9-f619168e31d1/Derivates/b0a1fdc4-2c29-4da0-bde0-0f15c011f212.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried bird’s eye chillies
- 50 g dried chillies
- 250 g canola oil
- 4 star anise
- 3 cinnamon sticks
- 3 Chinese cardamom pods (cao guo)
- 4 dried bay leaves
- 10 g toasted white sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Spicy Soy Sauce Chicken
30 Min
Tom Yum Paste
45 Min
Fish and prawn stock
20 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min
Toasted Peanuts
20 Min
Sambal Belacan
10 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Crispy Ikan Bilis
40 min