Urządzenia i Akcesoria
Sambal Petai Fried Mee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots80 g
-
garlic cloves3
-
bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie)1 - 3
-
cooking oil50 g
-
dried chilli paste (cili boh)60 g
-
water150 g
-
yellow noodles room temperature400 g
-
oyster sauce1 tbsp
-
chicken stock powder homemade or store-bought1 tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
raw medium sized prawns deveined and deshelled150 g
-
stink beans (petai) peeled, cleaned, cut in halves35 g
-
sweet soy sauce30 g
-
egg lightly beaten1
-
15 g spring onions, choppedcoriander leaves chopped15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1945.2 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2644.3 kJ /
632 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
85.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rasa Merdeka
18 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Roti John
30 min
Char Kway Teow
25 min
Spiralized Zucchini Tom Yum Soup Noodles
45 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Kangkung
10 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Nasi Goreng Kampung
40 min