Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousse de vanille
- 600 gramme de lait entier
- 200 gramme de crème, min. 30% M.G.
- 180 gramme de sucre en poudre
- 6 jaune d'oeuf
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Ketchup de tomates
1 Std. 15 Min
Jambalaya au chorizo, crevettes et mangue
3 Std.
Sauce béchamel
15 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Biscuits au beurre
50min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Baguette
3h 45min
Mayonnaise
5 Min
Glace au chocolat
12h
Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis
1 Std.
Pâte de base pour pain
24h 5min