Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousse de vanille
- 600 gramme de lait entier
- 200 gramme de crème, min. 30% M.G.
- 180 gramme de sucre en poudre
- 6 jaune d'oeuf
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte de base pour pain
24h 5min
Glace aux fruits
5 Min
Glace au chocolat
12h
Coleslaw au Découpe-Minute
10min
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Sabayon classique
15 min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Crème au chocolat
1 Std. 20 Min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Baguette
3u. 45min
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45min
Crème dessert au caramel
1h