Urządzenia i Akcesoria
Glace à la vanille
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
-
2 gousses de vanille
-
600 g de lait entier
-
200 g de crème, min. 30% M.G.
-
180 g de sucre en poudre
-
6 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1123 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Crème anglaise
15 min
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Sauce béarnaise
20 min
Glace à la vanille
12 godz.
Yaourt pomme-myrtille
12 godz. 40 min
Pâte de base pour pain
24 godz. 5 min
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Pain au lait
2 godz. 20 min
Mayonnaise
5 min
Glace au chocolat
12 godz.
Crème au chocolat
1 godz. 20 min