Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
2 banany dojrzałe (ok. 280 g), pokrojone na kawałki, uprzednio zamrożone (patrz wskazówka)
-
1 łyżka masła orzechowego (patrz wariant)
-
40 g napoju migdałowego40 g napoju owsianego
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
-
orzechy, mieszane do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
740 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1 godz. 5 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Jogurtowe lody z owocami jagodowymi
8 godz. 10 min
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 godz. 10 min
Lody z mango bez laktozy
2 godz. 10 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10 min