
Wersje kompatybilne
Pizza mit Gorgonzola, Speck, Birnen, Honig und Walnüssen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 210 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 5 g frische Germ
- Olivenöl zum Einfetten
- 350 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Salz
Topping
- Weizenmehl, griffig zum Ausstreuen
- 200 g Mozzarella in Scheiben (7-8 mm)
- 2 Williams-Christ-Birnen geschält, entkernt, in Spalten (ca. 220 g)
- 150 g Gorgonzola (Blauschimmelkäse) in Stücken (2 cm)
- 30 g Speck, geräuchert erst in Scheiben, dann in Stücke geschnitten (3-4 cm)
- 35 g Walnüsse, gehackt
- 25 g Honig
- 1 - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1014 kcal / 4243 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 155 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 802 mg