Wersje kompatybilne
Steak tartare con confitura de tomate concentrado para dos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confitura de tomate concentrado
- 170 g de tomate concentrado
- 75 g de azúcar
- 20 g de vinagre
- 20 g de agua
Steak Tartar
- 200 g de solomillo de ternera (en trozos de 3 cm, parcialmente congelados durante 30-60 minutos, ver sugerencia)
- 10 g de cebolla
- 10 g de alcaparras
- 10 g de pepinillos en vinagre
- 1 cucharadita de mayonesa
- ½ cucharadita de mostaza
- ½ cucharadita de tabasco
- 1 cucharadita de salsa inglesa
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 464.2 mg
Alternatywne przepisy
Blinis con tartar de salmón
1h 20min
Reducción de vino oloroso Pedro Ximenez
15 Min
Ensalada polaca con salsa tártara
45 Min
Pesto
10 Min
Tiradito de lubina nikkei
15 Min
Tartar de buey
10 Min
Steak tartare con alcaparras y salsa alioli de tomates secos
1 Std. 15 Min
Tartar thai de salmón
45 Min
Steak tartare
30 Min
Ternera con salsa de atún (Vitello tonnato) para dos
5h 30min
Tartar de atún, pepino y mayonesa de wasabi
30 Min
Tartar de atún rojo y crema de almendras
1h 20min