Möhren-Vollkorn-Brot mit Nüssen

4.5 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 24 godz.
1700 g

Składniki

Sauerteig
  • Roggen
    150 g
  • Dinkel
    190 g
  • Öl zum Einfetten
    1 EL
  • Sauerteig
    75 - 85 g
  • Zuckerrübensirup
    60 g
  • Weizen-Vollkornmehl
    120 g
  • Weizenmehl Type 550
    110 g
  • Brotgewürz
    10 g
  • Kefir
    160 g
  • Salz
    12 g
  • Wasser
    270 g
Quellstück
  • Sonnenblumenkerne
    140 g
  • Leinsamen
    80 g
  • Kürbiskerne
    100 g
  • Sesam
    50 g
  • Wasser
    200 g
Hauptteig und Fertigstellung
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Walnusshälften
    150 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    550 g
  • Butter zum Einfetten
    Öl, zum Einfetten
  • Paniermehl zum Ausstäuben
    10 g
  • Vollkornflocken (opcjonalnie)
    5 - 10 g

Wartości odżywcze na 50 g

Kalorie 157 kcal / 657 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 165 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...