Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Weizen-Vollkornmehl
- 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Natron
- 450 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Joghurtbrot
2 godz.
Möhrenbrot
2 godz.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.