Urządzenia i Akcesoria
Irisches Buttermilchbrot
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
16 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Weizen-Vollkornmehl250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Natron1 ½ TL
-
Buttermilch450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Schwarz-Weiß-Brot
4 Std.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Joghurtbrot
2 Std.
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Nuss-Körner-Brötchen
4 Std. 40 Min
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Möhrenbrot
2 Std.
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min