Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1430 g Wasser
- 5 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 40 g Milch
- 400 g Mehl
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
- 10 g Salz
- 1 EL Essig
- 30 g Zitronensaft
- grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitabrote
1h 25 min
Türkisches Fladenbrot
2u. 10min
Millefeuille
5 Std.
Orient-Fladenbrote
1 Std.
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Amerikanische Bagels
2 godz.
Fladenbrot
2 godz.
Lütticher Waffeln mit Schokosauce und Tonka-Schmand
2 godz.
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
4h 30min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min
Pfannenbrot
1h 5min