Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 45 g de sal
- 1000 g de mero con piel (1 lomo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre
- 250 g de caldo de pescado
- 1 pimiento verde italiano en tiras (1 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 150 g de cebolla en juliana o en aros
- 500 g de patatas (en rodajas de 3-4 mm)
- 75 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 533 kcal
- Białko
- 53.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 4707.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al estilo de Soutelo
25min
Marmitako de salmón
1h
Emblanco de pescado
45 min
Mejillones y pescado con patatas al azafrán
35min
Popietas de lenguado con espárragos y salsa de setas
45 min
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50min
Calamares a la mallorquina
1h
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Guiso marinero con patatas
45 min
Guiso de pez espada con patatas.
35min
Cazuela de rape rusadir
1h
Guiso marinero
1 Std. 20 Min