Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 45 g de sal
- 1000 g de mero con piel (1 lomo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre
- 250 g de caldo de pescado
- 1 pimiento verde italiano en tiras (1 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 150 g de cebolla en juliana o en aros
- 500 g de patatas (en rodajas de 3-4 mm)
- 75 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 533 kcal
- Białko
- 53.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 4707.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso con atún fresco
40 Min
Alubias con bacalao
30 Min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1h
Bacalao en salsa de tomate
30 Min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 min.
Bacalao al horno estilo mediterráneo
1 godz. 30 min
Caldereta de mejillones
45 min
Merluza a la gallega
40 Min
Guiso de pez espada con patatas.
35 Min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Bacalao al estilo de Soutelo
25 min.