Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini-Strudel
-
50
g Sultaninen
lub 50 g Rosinen - 50 g Federweißer
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Quark, 40% Fett
- 50 g Mandeln, gehackt
- 1 Ei
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 2 Birnen, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 1 Pck. Strudelteigblätter, aus dem Kühlregal (z. B. von Tante Fanny)
Federweißer-Schaum
- 120 g Zucker
- 30 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 90 g Federweißer (siehe Tipp)
- 4 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Germknödel mit Mohnfüllung
1 Std. 30 Min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Streuselschiffchen mit Pudding, Marille und Minzguss
1h 55min
Schöberl
20 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1小时 20 分钟
Oster-Biskuitrolle
9h 30 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Hefeknödel mit Olivencreme und Rucolasauce
1 Std. 30 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Apfel-Pudding-Taschen
1h 40min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min