Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Mohn-Guglhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben375 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier5
-
Buttermilch130 g
-
Orange unbehandelt, 3 TL Schale abgerieben, 70 g Saft ausgepresst1
-
Mohn25 g
-
Backpulver3 gestr. TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1225 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min