Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 200 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 130 g Buttermilch
- 1 Orange, unbehandelt, 3 TL Schale abgerieben, 70 g Saft ausgepresst
- 25 g Mohn
- 3 gestr. TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1225 kJ / 293 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30 min.
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45 min.
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 Std. 40 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 Std. 40 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min.
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2h
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Zimt-Apfel-Kuchen
3h