Urządzenia i Akcesoria
Karamell-Obstkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
Quark-Öl-Teig
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 gestr. TL
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Quark90 g
-
Ei1
Karamell und Obstbelag
-
Zucker250 g
-
Sahne170 - 200 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Essig1 EL
-
Beeren, gemischt, frisch (siehe Tipp)400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
101 mg
Białko
4 g
Kalorie
1196 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 godz. 15 min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 godz.
Erdbeer-Tarte mit Vanillepudding
4 godz.
Birnentarte
2 godz.
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Weihnachtskranz
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Nuss-Kekse
50 min
Bratapfel-Käsekuchen
10 godz. 20 min
Klassischer Käsekuchen
4 godz.