Bärlauch-Franzbrötchen

Bärlauch-Franzbrötchen

4.6 117 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
18 Stück

Składniki

Bärlauch-Butter
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    50 g
  • Butterkäse in Stücken
    80 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ¾ TL
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Hefeteig und Fertigstellung
  • Buttermilch
    250 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    70 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Wasser zum Bestreichen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 799 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...