Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott

Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott

3.8 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

Grießschnitten
  • Zucker
    80 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Milch
    700 g
  • Weichweizengrieß
    150 g
  • geriebene Zitronenschale unbehandelt
    ¼ - ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
Heidelbeer-Kompott und Fertigstellung
  • Heidelbeeren gezuckert, mit Flüssigkeit
    340 g
  • Speisestärke
    2 TL
  • Wasser
    2 EL
  • Butterschmalz zum Braten
  • Paniermehl
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 160 mg
Białko 9 g
Kalorie 1220 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...