Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Dinkelkörner
- 130 g Grünkern
- 200 g Hokkaido-Kürbis, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Pck. Sauerteig (75 g, z. B. von Seitenbacher)
- 10 g Honig
- 380 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 EL Schwarzkümmel-Samen
- 50 g Leinsamen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 366 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1sa 50 dk
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 Std.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min