Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z koprem włoskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 sztuki
Składniki
-
400 g mąki pszennej typu 450, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
180 g wody
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 czubata łyżeczka soli
-
1 łyżka nasion kopru włoskiego, suszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
132 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
324.9 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Pumpernikiel
43 godz.
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min