Risotto ai pomodori con burrata

Risotto ai pomodori con burrata

4.7 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di pomodori a grappolo, tagliati in quattro
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di concentrato di pomodoro doppio concentrato
    50 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio di oliva
    40 g
  • di vino rosso
    100 g
  • di riso per risotto (cottura: 20 min.)
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di burrata piccola (circa 200 g)
    4 pezzi
  • di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di olio di oliva
    2 cucchiaini
  • di fior di sale
    4 pizzichi
  • di pepe macinato
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 2427 kcal / 10164 kJ
Białko 72.9 g
Tłuszcz 115 g
Węglowodany 268 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...