Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole

Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole

4.3 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    50 g
  • di nocciola
    50 g
  • spicchi di aglio a metà
    1 - 2
  • di cipolla a metà
    60 g
  • di burro, non salato
    40 g
  • di bacche di crespino (opcjonalnie)
    30 g
    30 g di albicocche secche, denocciolate, tritate finemente
  • broccoli (circa 500 g)
    1
  • di riso per risotto
    250 g
  • di acqua
    650 g
  • di vino bianco
    100 g
    100 g di acqua
  • di sale
    1 cucchiaino
  • pepe, macinato fresco
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • pepe, macinato fresco per cospargere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 515 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...