Cake aux olives, jambon et pruneaux

Cake aux olives, jambon et pruneaux

4.4 35 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

  • 150 g d'huile de tournesol et un peu pour le moule
  • 250 g de farine de blé complet et un peu pour le moule
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 150 g de vin blanc sec
  • 3 œufs
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu
  • 100 g d'olives vertes dénoyautées égouttées et coupées en rondelles
  • 125 g de jambon blanc dans le talon, détaillé en dés
  • 150 g de pruneaux dénoyautés coupés en quatre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 567.8 kcal / 2371 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 885.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...