Urządzenia i Akcesoria
Granita truskawkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
-
80 g cukru
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g kostek lodu (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3.9 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
411 kJ /
98.2 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybki sorbet cytrynowy
45 min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Sorbet truskawkowy
5 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Sorbet z mango
1 godz. 10 min
Sorbet z truskawek
1 godz.
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min
Banany w czekoladzie
1 godz.
Sorbet jagodowy z miętą
30 min