Pizza Margherita

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Malzpulver
  • frische Hefe (20 g), zerbröselt
    ½ Würfel
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Mehl
    400 g
  • Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Mozzarella in Stücken
    200 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    250 g
    250 g Passierte Tomaten
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Olivenöl
    1 EL
  • Basilikumblätter frisch, zerzupft
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...