Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreier Chocolate Chip-Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
14 Stücke
Składniki
-
Weissmehl, glutenfrei240 g
-
Maisstärke50 g
-
Feinkristallzucker150 g
-
Xanthan-Gummi (optional)1 TL
-
glutenfreies Backpulver1 ½ TL
-
Natron½ TL
-
Salz, feinkörnig½ TL
-
griechisches Joghurt200 g
-
Eier2
-
Butter weich und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Chocolate Chips100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5.2 g
Kalorie
956 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chriesi-Muffins mit Streusel
50 min
Schokoladencookies
45 min
Blechkuchen mit Erdnussbutter und Chocolate-Chips
1 godz. 20 min
Gazellenhörnchen
1 godz.
Wassermelonen-Glacé-Lollies
8 godz. 15 min
Glutenfreie Focaccia
1 godz.
Mandeltorte mit weisser Schokolade
2 godz. 50 min
Marroni-Schoko-Muffins
1 godz. 15 min
Salami-Käse-Wähe
2 godz. 10 min
Himbeer-Tofu-Frappé (vegan)
10 min
Haferflocken-Blechkuchen
1 godz. 40 min
Glutenfreie Apfel-Muffins
50 min