Pizza alla Marinara

Pizza alla Marinara

4.8 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (ca. 8 g)
  • Pizzamehl
    400 g
    400 g Manitoba-Mehl
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose oder frisch
    300 g
  • Basilikum, frisch gewaschen und getrocknet
    2 - 3 Blätter
  • Salz
    1 ½ TL
  • Oregano, getrocknet (oder frisch, nach Belieben)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 660 kcal / 2761 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...