Mandeltorte mit weisser Schokolade

Mandeltorte mit weisser Schokolade

3.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

Biskuittorte
  • Zartbitter-Schokolade (mind. 50 % Kakao) in Stücken
    150 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    130 g
  • gemahlene Mandeln
    130 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Weisse Schokoladenkuvertüre
  • weisse Schokolade in Stücken
    300 g
  • Wasser
    100 g
  • Butter
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7.7 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 34.52 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...