Urządzenia i Akcesoria
Mandeltorte mit weisser Schokolade
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
Biskuittorte
-
Zartbitter-Schokolade (mind. 50 % Kakao) in Stücken150 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eier4
-
Zucker130 g
-
gemahlene Mandeln130 g
-
Backpulver1 Pck.
Weisse Schokoladenkuvertüre
-
weisse Schokolade in Stücken300 g
-
Wasser100 g
-
Butter100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7.7 g
Kalorie
1962 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
34.52 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30 Min
Stracciatella-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 Std. 30 Min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 Min
Ovo-Kuchen
55 Min
Beerencake
1 Std. 15 Min
Osterkuchen
1 Std. 55 Min
Brownies
45 Min
Madeleines
1 Std.
Winterkuchen mit Mandarinen und Mandeln
2 Std. 35 Min
Schoggi-Cookies
30 Min
Mud cake
2 Std. 30 Min