Conchiglie an frischer Tomatensauce mit Ziegenkäse

Conchiglie an frischer Tomatensauce mit Ziegenkäse

4.1 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Ziegenkäse (alle Sorten) mittelhart, in Stücken (2-3 cm)
    80 g
    80 g Parmesan, mittelhart, in Stücken (2-3 cm)
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rispentomaten Samen entfernt und in Würfeln (0.5-1 cm)
    300 g
    300 g Cherry-Tomaten, aus der Dose, Samen entfernt und in Würfeln (0.5-1 cm)
  • feinkörniges Salz
    1 ½ TL
  • frisches Basilikum Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Wasser
    650 g
  • Conchiglie oder andere Pastasorte
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12.7 g
Kalorie 1590 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 65.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...