
Wersje kompatybilne
Conchiglie an frischer Tomatensauce mit Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g Ziegenkäse (alle Sorten) mittelhart, in Stücken (2-3 cm)
lub 80 g Parmesan mittelhart, in Stücken (2-3 cm) - 20 g Olivenöl, nativ
- 1 Knoblauchzehe
-
300
g Rispentomaten Samen entfernt und in Würfeln (0.5-1 cm)
lub 300 g Cherry-Tomaten, aus der Dose Samen entfernt und in Würfeln (0.5-1 cm) - 1 ½ TL feinkörniges Salz
- 1 Zweigchen frisches Basilikum Blätter gewaschen und getrocknet
- 650 g Wasser
- 350 g Conchiglie oder andere Pastasorte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 380 kcal / 1590 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Błonnik
- 3.9 g