Urządzenia i Akcesoria
Käse-Spätzli
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Käse und Teig
-
Alpkäse (z.B. Etivaz), in Stücken (2 cm)200 g
-
Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft1 Bund
-
Weizenmehl400 g
-
Wasser100 g
-
Milch100 g
-
Eier4
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen2 Msp.
Röstzwiebeln
-
Zwiebeln in Ringen (2 mm)160 g
-
Weizenmehl1 EL
-
Paprika edelsüss1 TL
-
Bratbutter3 EL
Fertigstellung
-
Wasser2 l
-
Salz½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33.7 g
Kalorie
3258 kJ /
778 kcal
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knöpfli
50 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Knöpfli
50 min
Älpler Magronen
45 min
Riz Casimir
45 min
Älpler Magronen
45 min
Bündner Capuns
35 min
Berner Rösti
40 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Bündner-Spätzli
45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min