
Urządzenia i Akcesoria
Käse-Spätzli
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Käse und Teig
-
Alpkäse (z.B. Etivaz), in Stücken (2 cm)200 g
-
Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft1 Bund
-
Weissmehl400 g
-
Wasser100 g
-
Milch100 g
-
Eier4
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen2 Msp.
Röstzwiebeln
-
Zwiebeln in Ringen (2 mm)160 g
-
Weissmehl1 EL
-
Paprika edelsüss1 TL
-
Bratbutter3 EL
Fertigstellung
-
Wasser2 l
-
Salz½ EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
778 kcal /
3258 kJ
Białko
33.7 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
76 g