Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 100 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 20 g Olivenöl
- 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
- 100 g Rotwein
- 80 g Tomatenpüree
- 750 g Wasser
- 100 g Vollrahm
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2061 kJ / 491 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30 min
Älpler Magronen
45min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min
Riz Casimir
45min
Getränkter Zitronencake
1h 30 min
Älpler Magronen
45min
Apfelwähe
1h 15 min
Poulet-Stroganoff
50min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Chügelipastetli
30 min
Kartoffelstock nature
55min
Peperoni-Risotto
35min