![Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74171753b5255ce00ca59aaabd0b0d0e/Derivates/c266a3a31030137aaae3bcf374c60f7b237637da.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di acqua
- 5 g di miele
- 5 g di lievito di birra fresco
- 350 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 200 g di pera matura ma soda a fette sottili
- 250 g di mozzarella a dadini
- 100 g di Gorgonzola dolce
- 20 - 30 g di lardo a fette
- 6 gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 11015 kJ / 2633 kcal
- Białko
- 109.9 g
- Węglowodany
- 292.7 g
- Tłuszcz
- 121.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 18.8 g
- Sód
- 18.8 mg
Alternatywne przepisy
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1 Std.
Focaccia cipolle e zucca
2h
Meringhe natalizie
8h
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1h 30min
Crostata con rose di mele
2h
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30 min
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24sa
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4h