![Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/067E080C-B0F6-46C3-9311-6492FB489CA6/Derivates/c579cc70-2e49-4d7e-8266-112a914126ec.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Bagna
- 300 g di acqua
- 150 g di zucchero
Croccante a nido d'ape
- ½ - 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
-
300
g di zucchero
lub 300 g di zucchero grezzo - 1080 g di acqua
-
20
g di miele
lub 20 g di sciroppo di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g fragole a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1386.9 kJ / 331.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 147.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3 Std.
Pan di Spagna
1h
Torta Saint Honoré all'italiana
22 Std.
Donuts al caramello
6h
Torta alle fragole
2h
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 Std. 30 Min
Naked cake al cioccolato
4h
Cupcake mimosa
1h
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 Std.
Crema diplomatica
30min
Cestini di crema e frutta
3 Std.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min