Wersje kompatybilne
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
Panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Bagna
- 300 g di acqua
- 150 g di zucchero
Croccante a nido d'ape
- ½ - 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
-
300
g di zucchero
lub 300 g di zucchero grezzo - 1080 g di acqua
-
20
g di miele
lub 20 g di sciroppo di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g di fragole a pezzi
- 150 g fragole a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1386.9 kJ / 331.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 147.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bis di tartufini: pandoro e pistacchio; cioccolato e amaretti
2sa
Pan di Spagna
1h
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1ωρ. 5 λεπτ.
Torta alle fragole
2sa
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta cappuccino
2sa
Code di aragosta con crema pasticcera
6u.
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2sa
Torta mimosa
1ωρ. 5 λεπτ.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Torta foresta nera
3h