Cheesecake alla crema pasticcera e fragole

Cheesecake alla crema pasticcera e fragole

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    40 g
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di burro morbido a pezzi
    60 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00
    110 g
Crema pasticcera
  • di latte intero
    400 g
  • tuorli d'uovo
    4
  • di zucchero
    80 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • di farina tipo 00
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
    6 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    100 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
Salsa di fragole
  • di zucchero
    60 g
  • di acqua
    60 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino
  • di fragole a metà
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 352.5 kcal / 1474.9 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 35.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 148.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...