Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de habas secas, remojadas por 1 noche
- 120 g de garbanzos secos, remojados por 1 noche
- 80 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 60 g de perejil fresco, sólo las hojas
- 60 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 1 chile verde, fresco (opcjonalnie)
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de curry en polvo
- ½ cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- ½ cda de pimienta molida árabe
- ½ cda de concentrado de caldo de pollo
- aceite de oliva extra virgen, la necesaria para freír
- harina de trigo, para enharinar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 109.3 kJ / 26.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 60.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Naan (pan hindú)
2j
Bowl con falafel de lentejas y granada
2h 35 min
Hamburguesa veganas
45 Min
Falafel
55 Min
Falafel de garbanzos
13 godz.
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 menit
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2j 30 menit
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass TM6
1j 20 menit
Kibbeh con salsa de yogur
1j
Babaganush
2j
Humus
15min