Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de garbanzos secos
Falafel
- 15 g de cilantro, solamente las hojas
- 20 g de hojas de perejil
- 115 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de garbanzos secos, hidratados en agua por lo menos 8 horas
- 2 cucharaditas de sal fina
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 1 cucharadita de comino
Salsa de ajonjolí tostado
- 90 g de ajonjolí blanco, tostado
- 40 g de aceite de oliva
- 40 g de agua
- ¼ cucharadita de sal fina
Para servir
- 8 piezas de pan pita, cortado por la mitad
- hojas de lechuga, las necesarias
- jitomate bola, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1608 kJ / 383 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10 Min
Naan (pan hindú)
2h
Falafel con ensalada y salsa tahini
9h
Bowl con falafel de lentejas y granada
2h 35min
Tabule
30min
Falafel de garbanzos
13 godz.
Falafel
1 Std.
Falafel
1 Std. 30 Min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2 Std. 30 Min
Falafel envuelto en pan plano (pan r’gaif ) con salsa tahini
1 Std. 25 Min
Falafel de chícharo
30min
Samosas vegetarianas
1h 45min