Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corona de Pavlova
- 250 g de azúcar
- 200 g de claras de huevo (aprox. 6-7 claras de huevo)
- 1 cdita de vinagre blanco
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 10 g de fécula de maíz
Coulis de frambuesa
-
200
g de frambuesas
lub 200 g de frambuesas congeladas - 100 g de azúcar
- 20 g de jugo de limón amarillo
Crema batida y montaje
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 - 4 higos, para decorar (opcjonalnie)
- 1 granada, desgranada
- hojas de menta frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stroganoff de res TM6
1j
Chutney de cebolla morada caramelizada TM6
24h
Blintzes
1j 30 menit
Salsa de caramelo TM6
1j 30 menit
Helado de caramelo y sal TM6
14h
Baklava
1j 30 menit
Crème brûlée de café TM6
15min
Coulis de frutos rojos frescos
10 min
Pavlova
1j
Pulled pork con salsa bbq y ensalada de col en cocción lenta TM6
6h 30 min
Mostachón de frutos rojos
1j 30 menit
NY Cheesecake
1j