Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corona de Pavlova
- 250 g de azúcar
- 200 g de claras de huevo (aprox. 6-7 claras de huevo)
- 1 cdita de vinagre blanco
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 10 g de fécula de maíz
Coulis de frambuesa
-
200
g de frambuesas
lub 200 g de frambuesas congeladas - 100 g de azúcar
- 20 g de jugo de limón amarillo
Crema batida y montaje
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 - 4 higos, para decorar (opcjonalnie)
- 1 granada, desgranada
- hojas de menta frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa holandesa TM6
15min
Pulled pork con salsa bbq y ensalada de col en cocción lenta TM6
6 godz. 30 min
Choux y eclairs
1h 30 min
Coulis de frutos rojos frescos
10min
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6u.
Jugo de carne, empanadas y chimichurri (Black Diamond)
2u.
El mejor key lime pie TM6
2u.
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14 Std.
Bachour: Tartas de frambuesa con chocolate
2h 30min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20min
Curd de limón TM6
20min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5h