Trifle de uvas y cava

Trifle de uvas y cava

5.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • 5 hojas de gelatina
Crema al cava
  • 300 g de nata (35% de grasa) fría
  • 30 g de azúcar glas
  • 170 g de cava
  • 10 g de zumo de limón
  • 30 g de azúcar
  • 3 yemas de huevo
Gelatina de pacharán
  • 80 g de agua
  • 70 g de azúcar
  • 130 g de pacharán
Coulis de moras y uvas
  • 60 g de moras congeladas
  • 70 g de uvas
  • 70 g de azúcar
  • 20 g de zumo de limón
Merengue
  • 100 g de azúcar
  • 1 clara de huevo
  • 40 g de cava
Montaje
  • 6 - 8 bizcochos de soletilla en trozos
    4 - 6 pastelitos brazo de gitano, en trozos
  • 190 g de uvas blancas o rojas (sin pepitas)
  • 60 g de moras congeladas
  • 4 barquillos
    4 cucharadas de cereales de desayuno

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 44.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...