Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hojas de gelatina
Base de bizcocho
- 40 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 15 g de vino blanco
- 100 g de galletas digestive
- 30 g de almendra molida
Relleno
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 600 g de queso cremoso
- 120 g de azúcar
- 50 g de queso parmesano en lascas, para decorar
- frambuesas liofilizadas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2366 kJ / 565 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 426.6 mg
Alternatywne przepisy
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Cheesecake de naranja sin horno
2h
Brazo helado de chocolate
7 godz.
Sorbete de melocotón con nata
2 Std. 10 Min
Pastelitos de piña y chocolate
2h 30min
Vasitos de cheesecake
5h 30min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Bocaditos de torrija con corazón de chocolate
30 min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 Std. 40 Min
Torrijas con leche condensada y salsa de chocolate negro
45 min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min