
Urządzenia i Akcesoria
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Asparagus and Potatoes
-
water600 g
-
fine sea salt1 tsp
-
caster sugar1 pinch
-
unsalted butter (opcjonalnie)5 g
-
waxy potatoes peeled, small or cut in pieces (see tip)700 - 750 g
-
white asparagus1000 - 1500 g
Hollandaise Sauce
-
water20 - 40 g
-
lemon juice10 - 20 g
-
unsalted butter175 - 350 g
-
egg yolks from medium eggs4 - 8
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.3 g
Kalorie
2919 kJ /
698 kcal
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
29.5 g