Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagus and Potatoes
- 600 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
- 5 g unsalted butter (opcjonalnie)
- 700 - 750 g waxy potatoes, peeled, small or cut in pieces (see tip)
-
1000 - 1500
g white asparagus
lub green asparagus
Hollandaise Sauce
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g lemon juice
- 175 - 350 g unsalted butter
- 4 - 8 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Perfect steak with sauce Bernaise
35 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35 min
Easy and Quick Vegetable Pickles
Brak ocen
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise Sauce
15 min
Beurre Blanc
20 Min
Beurre blanc
15 min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 Min
Gochujang seafood risotto
1h
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 godz. 25 min