Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
TM6

Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce

4.9 (15 ocen)

Składniki

Asparagus and Potatoes

  • 600 g water
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch caster sugar
  • 5 g unsalted butter (opcjonalnie)
  • 700 - 750 g waxy potatoes, peeled, small or cut in pieces (see tip)
  • 1000 - 1500 g white asparagus
    lub green asparagus

Hollandaise Sauce

  • 20 - 40 g water
  • 10 - 20 g lemon juice
  • 175 - 350 g unsalted butter
  • 4 - 8 egg yolks, from medium eggs
  • ½ tsp fine sea salt
  • 1 - 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2919 kJ / 698 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
29.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy