Curry ketchup

Curry ketchup

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 jars

Składniki

  • pickled gherkins cut in pieces
    150 g
  • onions cut in halves
    150 g
  • butter
    60 g
  • sugar
    40 g
  • curry powder (40 g) (e.g. Zanzibar or Madras curry powder)
    4 heaped tbsp
  • crushed tomatoes, canned
    1000 g
  • tomato ketchup
    500 g
  • tomato purée (concentrated)
    70 g
  • salt plus extra to taste
    2 tsp
  • sambal oelek (20 g)
    2 tsp
  • meat stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp meat stock paste, homemade
  • fruit vinegar
    20 g

Wartości odżywcze na 1 jar

Kalorie 401 kcal / 1680 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...