Broccoli and potatoes with blue cheese sauce

Broccoli and potatoes with blue cheese sauce

3.9 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Broccoli and potatoes
  • broccoli cut in florets
    600 g
  • water
    700 g
  • salt
    ½ tsp
  • potatoes cut in pieces (3-4 cm)
    500 g
Cheese sauce
  • blue cheese cut in pieces
    100 g
  • flour
    20 g
  • butter
    50 g
  • cream
    80 g
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 418 kcal / 1753 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...