Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli and potatoes
- 600 g broccoli, cut in florets
- 700 g water
- ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
Cheese sauce
- 100 g blue cheese, cut in pieces
- 20 g flour
- 50 g butter
- 80 g cream
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Boiled pasta
20 Min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45min
Egg-free mayonnaise
10 Min
Pizza dough
1 Std.
Yoghurt dressing
5 Min
Rice salad with eggs and tuna fish
1 Std.
Pasta salad with trout and vegetables
45min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Plain yoghurt
14h
Rustic bread
2h
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1 Std.