Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.4 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces
    50 g
Pastry
  • butter, unsalted chilled, cut in pieces, plus extra for greasing
    75 g
  • flour plus extra for dusting
    150 g
  • salt
    ½ tsp
  • water
    50 g
Filling
  • bacon cubes
    200 g
  • eggs
    4
  • milk
    50 g
  • crème fraîche
    100 g
    100 g cream
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 290 kcal / 1215 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...