Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces50 g
Pastry
-
butter, unsalted chilled, cut in pieces, plus extra for greasing75 g
-
flour plus extra for dusting150 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
100 g creamcrème fraîche100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
290 kcal /
1215 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Mustard-dill sauce
2 godz. 15 min
Shortcrust pastry
5 min
Pizza dough
1 godz.
Rustic bread
2 godz.
Chicken stock paste
45 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Hollandaise sauce
15 min
Chopped vegetable salad
10 min
Quiche Lorraine
45 min
Béchamel sauce
15 min
Chocolate cake
45 min