Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces50 g
Pastry
-
butter, unsalted chilled, cut in pieces, plus extra for greasing75 g
-
flour plus extra for dusting150 g
-
salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
eggs4
-
milk50 g
-
100 g creamcrème fraîche100 g
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
290 kcal /
1215 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shortcrust pastry
5 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Béchamel sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Apple cake
1 godz.
Quick cheese soufflés
45 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Beef goulash with bread dumplings
1 godz. 30 min
Pitta bread
2 godz.
Chocolate cake
45 min
Baguette
3 godz. 45 min