![Tartare Sauce Tartare Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7375FB8-4804-4C5E-A8BC-590D185B08B1/Derivates/30289CF5-A8A7-4073-AB38-458E647D7443.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp fresh tarragon, leaves only
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 shallot, halved
- 15 g pickled capers, drained
-
20
g pickled gherkins, cut in pieces
lub 30 g cornichons, cut in pieces - 250 g sunflower oil
- 30 g lemon juice
- 2 egg yolks, from large eggs
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 9876.9 kJ / 2360.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 257.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1558.5 mg
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10 Min
Best Beer Battered Fish
30min
Béarnaise Sauce
20 Min
Tomato and Chilli Jam
1hod. 15min
Cucumber and Mint Raita
25 Min
Caesar salad dressing
10 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Peppercorn Sauce
30min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Aïoli
5min