Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
granulated sugar50 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
ground cardamom2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
unsalted butter soft100 g
-
granulated sugar60 g
-
ground cinnamon3 tsp
-
ground cardamom1 tsp
Glaze
-
medium egg1
-
milk1 Tbsp
-
pearl sugar1 - 1 ½ Tbsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.7 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Brioche
8 godz.
Italian Easter Bread
3 godz. 50 min
Pretzels
1 godz.
Focaccia
3 godz.
Roasted Tomato Tart
2 godz.
Apple tart
1 godz.
Raspberry Dacquoise
2 godz.
Pitta Bread
2 godz.
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Bagels
1 godz. 20 min