Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
granulated sugar50 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
ground cardamom2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
unsalted butter soft100 g
-
granulated sugar60 g
-
ground cinnamon3 tsp
-
ground cardamom1 tsp
Glaze
-
medium egg1
-
milk1 Tbsp
-
pearl sugar1 - 1 ½ Tbsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.7 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Pain aux Cereales
12h 15min
Pain d'Epi
2h 40min
Bagels
1h 20min
Focaccia
3h
Ciabattine
3h 30min
Pitta Bread
2h
Baguettes
3h 45min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Pear Frangipane
1h 30min
Sonja's Bread
3h 10min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min