Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 50 g caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 350 g strong white bread flour
- 30 g milk powder
- 1 medium egg
- 40 g unsalted butter, soft, at room temperature
- ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
Nyonya Chicken Curry Filling
- 1200 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 legs), cut in pieces (4 cm) (see tip)
- 150 g Nyonya spice paste, homemade or store-bought (see tip)
- 20 g Madras curry powder
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g coconut milk
- 1 medium egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1 Std.
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 Std. 20 Min
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Wolf Herring Fish Dumplings
30min
Nasi Lemak
45min
Char Siu Pastries
6h 10 min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min