![Nyonya Chicken Curry Bun Nyonya Chicken Curry Bun](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1e44adc2-886c-4795-a183-47a01506c77f/Derivates/17f789a1-d217-4ccb-bc60-03b7c21ea29b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 50 g caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 350 g strong white bread flour
- 30 g milk powder
- 1 medium egg
- 40 g unsalted butter, soft, at room temperature
- ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
Nyonya Chicken Curry Filling
- 1200 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 legs), cut in pieces (4 cm) (see tip)
- 150 g Nyonya spice paste, homemade or store-bought (see tip)
- 20 g Madras curry powder
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g coconut milk
- 1 medium egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg
Alternatywne przepisy
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 godz. 30 min
Classic Wholemeal
2h 40min
Braised Yee Mee
30 Min
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45 min
Green Chillies With Pork Belly
25 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Stir-fry Chayote
25 Min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min